Huidtherapie

Medische tatoeage/dermatografie
Bij medische tatoeage worden pigmentstoffen ingebracht op plaatsen waar de natuurlijke pigmentatie ontbreekt of verstoord is. Deze techniek wordt bij littekens, reconstructie van tepel en tepelhof toegepast. Het is ook mogelijk om medische tatoeage toe te passen zonder tepelreconstructie. Dan wordt er met schaduwen gewerkt waardoor er een 3D effect gecreëerd wordt. Bij medische tatoeage vervaagt het pigment geleidelijk, Dit betekent dat het na een aantal jaren moet worden herhaald.

Littekentherapie
‚ÄčNa een ongeval, operatie of bestraling kunnen littekens ontstaan. Littekens kunnen pijnlijk zijn, jeuken, dikker worden, bewegingsbeperkingen veroorzaken of verkleefd raken aan het onderliggende weefsel. Door middel van gespecialiseerde massagetechnieken verbetert de doorbloeding en wordt de huid weer soepeler waardoor de klachten afnemen. Een voorbeeld hiervan is de Willie Fourie Fascia techniek, welke uitermate geschikt is voor de behandeling van radiofibrose. Dit is onderhuids littekenweefsel in het gebied waar bestraling heeft plaatsgevonden. Tevens kunnen de littekens ook door middel van medische tatoeage, endermologie, laser, lymfetape en camouflagetherapie worden behandeld. Speciaal voor mensen met brandwondenlittekens heeft Christa van der Hoek- Pieterse de post- HBO opleiding " Huidtherapie na brandwonden" gevolgd. 

Acnetherapie
Acne is de meest voorkomende huidaandoening. Acne komt voor bij zowel mannen als vrouwen en kan op elke leeftijd ontstaan. Bij acne denken we voornamelijk aan de puistjes, maar ook littekens, pigmentvlekjes en rode vlekjes ontstaan bij deze aandoening. Acne kan goed behandeld worden, maar er bestaat geen standaardbehandeling. De ernst, klachten, leeftijd en geslacht bepalen welke behandeling effectief is. 

De therapieën die we aanbieden voor acne zijn: 
- Manuele reiniging van de huid
- Dieptereiniging van de huid
- Lasertherapie
- Camouflagetherapie
- Littekentherapie

Lasertherapie
In samenwerking met MediSkinCare bieden we op de locatie Voorburg gespecialiseerde laserbehandelingen aan. De behandelingen worden uitgevoerd door HBO gediplomeerde huidtherapeuten die geregistreerd staan in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) en lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH).

Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige laserapparatuur, waardoor je voor verschillende indicaties behandeld kunt worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: littekens, acne, pigmentvlekken, schimmelnagels, fibromen, beenvaatjes, couperose, rosacea, wratten, wijnvlekken, overbeharing, rimpels en huidverslapping. Voor het maken van een afspraak kan je bellen met de praktijk in Voorburg. Eventuele aanvullende informatie over de indicatie, soort behandeling en tarieven  kan je terecht op www.mediskincare.nl.