Beweeg je Fit

Trainingsprogramma voor vrouwen met borstkanker

Voor wie

Beweeg je Fit is een speciaal trainingsprogramma voor vrouwen met borstkanker die onder deskundige begeleiding hun conditie willen verbeteren. Je kunt er zowel vóór, tijdens als na de behandeling van borstkanker aan beginnen.

Oefenprogramma 

In 12 weken werk je een gebalanceerd oefenprogramma af dat ontworpen is door onze oncologiefysiotherapeut. Je krijgt weer plezier in bewegen. Ook zul je met meer gemak je dagelijkse activiteiten kunnen uitoefenen. De training vindt plaats in de oefenruimte van de praktijk van Huid&Vitaal in Den Haag.

  • 24 trainingsessies in 12 weken
  • 2 x per week 1 uur
  • Met lotgenoten
  • Speciale begeleiding met kennis van oncologie
  • Afstemming met mammacare of oncologieverpleegkundige

Opbouw training

Samen met anderen begin je met een rustige warming-up begeleid door lekkere muziek. Daarna volg je je eigen oefenprogramma, afgestemd op jouw conditie en belastbaarheid. Door de oefeningen verbeterd je conditie, kracht, coördinatie en balans. Elke training sluiten we af met ontspanningsoefeningen.

Starten met trainen

Je krijgt het meeste resultaat van dit trainingsprogramma wanneer je er al tijdens je behandeling mee begint. Zo zorg je ervoor dat je weerbaar bent en blijft, fysiek en mentaal, in deze belastende en spannende periode. Natuurlijk kun je ook ná je behandeling instappen.

Evaluatie
Na 6 en na 12 weken kijken we hoe je conditie is verbeterd. Zo meten we wat het effect van de training is op je fysieke en mentale welbevinden.